dijous, 21 de setembre del 2017

REFERÈNDUM A CATALUNYA



A Catalunya estem vivint un moment molt complex: el govern català està decidit a que el proper 1 d’octubre la ciutadania pugui votar en un referéndum d’autodeterminació i el govern espanyol està decidit a evitar-ho. Aquest enfrontament està portant a una situació molt tensa amb l’actuació, per una banda, dels cossos de seguretat estatals incautant cartells i entrant sense ordre judicial en empreses privades, amb la crida a declarar davant la fiscalia d’uns 800 alcaldes i amb amenaces i fets que poden posar en qüestió la proporcionalitat de les accions; per l’altra banda, hi ha una resolució ferma a que es pugui votar sense fer cas de més autoritat que la del parlament català i amb el suport d’una importantíssima mobilització ciutadana. A hores d’ara tothom està cridat a posicionar-se amb els uns (els que volen impedir la votació) o amb els altres (els que volen que es voti, independentment que estiguin a favor o en contra de la independència). Ja no és possible no prendre partit.

El tema és molt delicat per abordar-lo en els espais educatius però no fer-ho és viure d’esquena al que està passant perquè el debat sobre si s’hauria de permetre que la població s’expressés amb el seu vot o si s’hauria d’impedir, està present amb força a la societat catalana i en part de la societat de la resta de l’estat. Amagar el cap sota l’ala no sembla pas la solució però trobar la manera de tractar el tema demana tenir molta cura. 



(Ahir, una vegada ja redactada aquesta entrada del blog, vam viure la irrupció de la Guàrdia Civil en conselleries del Govern català, detencions de càrrecs polítics i una gran mobilització ciutadana de resposta arreu de Catalunya i en alguns altres indrets de l’Estat espanyol).
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada