diumenge, 22 d’abril del 2012

EL FUTUR EN PERILL (Recull de premsa)

EL PERIÓDICO DIGITAL 21-4-12


COM PREVEU EL GOVERN
L'Eurocambra critica les retallades a la universitat i la pujada de matrícules
Els eurodiputats adverteixen que es posa en perill la competitivitat i la capacitat de creixement futures

Divendres, 20 de abril del 2012
ELISEO OLIVERAS / Brussel·les
El Parlament Europeu ha criticat les retallades pressupostàries que s'estan produint en diferents països de la Unió Europea (UE), com Espanya, en l'àmbit de l'educació superior i “la constant pujada de les matrícules universitàries".
L'Eurocambra ha aprovat per amplíssima majoria un text crític amb les retallades que amenacen la competitivitat futura i el creixement econòmic dels països el mateix dia en què el Govern espanyol aprova un fort encariment de les matrícules universitàries.
L'informe, aprovat per 464 vots a favor, 34 en contra i 33 abstencions, subratlla que la inversió en educació superior és essencial per superar l'actual crisi econòmica, i recorda als 27 estats de la UE la seva obligació d'assegurar una inversió del 2% del producte interior brut (PIB) en matèria d'educació.
El futur en perill
Els eurodiputats han lamentat “les importants retallades pressupostàries en l'àmbit de l'educació efectuades en diversos estats, així com per la constant pujada de les matrícules, que està provocant un augment massiu de la precarietat entre els estudiants".
L'Eurocambra ha recordat als governs europeus que les previsions econòmiques indiquen que el 2020 es necessitaran treballadors altament qualificats en el 35% dels llocs de treball al conjunt de la UE i que amb les retallades en les despeses públiques universitàries es corre el risc que els països no disposin del nombre suficient de personal qualificat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada