divendres, 8 de juny del 2012

UNA RESPOSTA PECULIAR DAVANT L'ABSENTISME (Recull de premsa)

UNA WEB DEMANA AJUDA
Texas empresona una estudiant per no anar a classe
La noia, de 17 anys, està entre les millors de la classe però treballa a la nit i els caps de setmana

Dilluns, 28 de maig del 2012 - 18:50h.
EL PERIÓDICO / Barcelona
Diane Tran, una estudiant de 17 anys de Texas seleccionada entre els millors de la classe, va passar una nit empresonada per faltar molt a classe. La noia, que té dos germans a càrrec seu, afirma que té dues feines i que sovint està massa cansada per anar a classe.
Segons la llei de Texas per lluitar contra l'absentisme escolar, si un estudiant té més de 10 faltes d'assistència sense justificar en sis mesos, ha de comparèixer davant un jutjat de districte.
Tran, alumna de la Willis High School, va ser arrestada dimecres passat i haurà de pagar una multa de 100 dòlars, perquè ja havia estat advertida de la situació però seguia faltant. Els seus companys d'institut s'han mobilitzat perquè li retirin la multa i han explicat les seves circumstàncies familiars. 
Filla de pares divorciats que ja no viuen a casa, Tran té dos germans a càrrec seu i simultanieja una feina en una bugaderia al sortir de l'institut amb una altra fent de cambrera en un recinte per a casaments durant els caps de setmana. 
Tot i això, està entre els millors de la classe, que reben una preparació específica per anar a la universitat. "Arriba a estar fins a les set del matí fent deures. I en comptes d'ajudar-la, l'envien a la presó perquè escarmenti. No és just", explica una companya de classe.
Una web, http://helpdianetran.com/, ha emprès una campanya per recollir signatures per canviar la llei i recapta fons per ajudar-la a pagar la multa. Ja han recaptat més de 14.000 dòlars.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada