dimarts, 29 de maig del 2012

SITUACIÓ MOLT PREOCUPANT (Recull de premsa)

ELPERIÓDICO DIGITAL 22 maig 2012
INFORME D'UNICEF ESPANYA
Un de cada quatre nens espanyols és pobre
El nombre de famílies amb menors en què tots els adults estan en atur va créixer un 120% entre el 2007 i el 2010

Dilluns, 21 de maig del 2012
EFE / Madrid
El 26% dels menors --2.200.000 nens-- viuen en famílies que estan per sota del llindar de la pobresa, per la qual cosa per primera vegada se situen com el col·lectiu més pobre d'Espanya. Així es desprèn de l'informe L'impacte de la crisi en els nens d'Unicef Espanya, que revela que ha augmentat el nombre de famílies en situació de vulnerabilitat i destaca que en dos anys ha crescut en 205.000 el nombre de nens que viuen en famílies afectades per la pobresa.
L'informe reflecteix així mateix que el nombre de famílies amb nens en què tots els adults estan sense feina ha crescut un 120% entre el 2007 i el 2010. A més, les dades d'Unicef Espanya posen en relleu que s'ha intensificat la pobresa en aquelles famílies que ja patien una situació de pobresa crònica.
Reducció de despeses de primera necessitat
"La pobresa té cara de nen", ha assenyalat la directora d'Unicef Espanya, Paloma Escudero, que ha alertat en la roda de premsa de presentació de l'informe que els nens pateixen la crisi especialment en aquelles famílies que s'han vist obligades a reduir les seves despeses en productes de primera necessitat, com l'alimentació, l'atenció mèdica o el material escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada