dilluns, 22 d’octubre del 2012

FRACÀS ESCOLAR (Recull de premsa)

El Periódico digital:

INFORME DE LA UNESCO
Espanya encapçala el fracàs escolar a Europa
Un de cada tres espanyols de 15 a 24 anys va deixar els estudis abans d'acabar l'ensenyament secundari

Dimarts, 16 d'octubre del 2012
AGÈNCIES / París

Espanya és el primer país d'Europa en termes de fracàs escolar i de mala inserció laboral dels seus joves, segons les dades recollides per la Unesco en l'edició 2012 de l'estudi anual Educación para todos (EPT), publicat aquest dimarts.
Un de cada tres joves espanyols d'entre 15 i 24 anys van deixar els estudis abans d'acabar l'ensenyament secundari, davant la mitjana europea, que parla d'un de cada cinc, d'acord amb aquest estudi, que recull el progrés dels objectius educatius fixats a Dakar el 2010 i que té com a data límit de compliment  el 2015.
Pels responsables de l'informe, les xifres d'abandonament escolar a Espanya són "preocupants" tenint en compte que es tracta d'un país "durament castigat" per la crisi i on l'atur juvenil va superar el 50 % el març d'aquest any.
La falta de competències professionals dels joves europeus "els aboca a desaprofitar el seu potencial, els fa perdre oportunitats de feina i els impedeix ajudar els seus respectius països a tornar a la prosperitat", assenyala l'estudi, on s'assegura que, en temps de crisi, dotar-los d'eines és "més essencial que mai".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada