dimarts, 17 de març del 2015

UNA NINA QUE VA MASSA ENLLÀ



La famosa nina Barbie es reinventa: la propera tardor veurà l'aparició d'una Barbie amb micròfon i connexió sense cables a Internet. La joguina gravarà el que diguin nens i nenes -i els que els envoltin- i enviarà les seves veus al núvol, guardarà la informació (les veus es reconeixeran mitjançant un programa informàtic) i contestarà a cada infant. La nina coneixerà tot el que li agrada i el que li desagrada a cada nen o nena.

L'organització Campaign for Commercial-Free Childhood (CCFC) ha iniciat una campanya contra l'aparició d'aquesta nina. A banda que la informació pot ser usada amb moltes finalitats, la pròpia companyia que fabrica la Barbie (Mattel) ha manifestat que la informació obtinguda es farà servir perquè la joguina resulti més seductora. 

El tema de la cada vegada menor privacitat en la societat actual és molt preocupant però encara més quan, com en aquest cas, s'està utilitzant la infància, arribant a generar un lligam afectiu amb conseqüències perilloses dels nens i les nenes amb una empresa. En realitat, la nina es convertirà en un pont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada