dimarts, 3 de març del 2015

DE NOU, L'ASSIGNATURA DE RELIGIÓ CATÒLICA


L'assignatura de religió (catòlica) torna a estar d'actualitat: el ministre d'educació ha presentat el nou currículum d'aquesta assignatura optativa per a l'educació primària i la secundària obligatòria. La polèmica no s'ha fet esperar. L'escola pública ha d'oferir una assignatura de religió en un estat que es declara aconfessional? En tot cas, només de religió catòlica? I encara més: si s'ofereix, ha de ser avaluable i computar en el conjunt de les qualificacions? Pel ministre Wert, la resposta en els tres casos és afirmativa.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) recull el currículum d'aquesta assignatura i, en fer-ho, afirma que "Déu ha creat l'ésser humà" (el "creacionisme" apareix al BOE).
És una de les moltes coses que han cridat l'atenció d'aquest nou currículum.

Darrere d'aquesta nova polèmica hi ha els acords de l'Estat espanyol amb el Vaticà, pels quals l'alumnat de primària i secundària té dret a rebre classes de religió catòlica. En els acords s'estableix que correspon a la jerarquia eclesiàstica fixar els continguts d'aquest ensenyament. El tema no és banal, per molts motius. Considero especialment preocupant aquesta primacia d'una religió enfront de les altres i de l'opció no religiosa. En una societat cada vegada més sensibilitzada pels reptes de la multiculturalitat i pels desafiaments de la convivència entre religions, no sembla que estiguem massa ben encaminats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada