divendres, 1 de maig del 2015

NEPAL


El passat mes de gener vam ser al Nepal. Vam visitar l'escola Nepal-Catalunya, ens vam extasiar amb l'Himàlaia, vam visitar molts llocs (alguns declarats Patrimoni de la Humanitat), constatàrem la pobresa existent en aquesta terra, vam conèixer (una mica) una cultura molt diferent de la nostra i vam tenir l'oportunitat de xerrar amb persones del país. Ara rebem les notícies del terrible terratrèmol que ha segat milers de vides, ha destruït molts dels rudimentàries habitatges del país i ha convertit en runes alguns tresors artístics.

Els terratrèmols són freqüents al Nepal i incideixen durament en una població sense els recursos que en altres contrades permeten disminuir el seu impacte. Com en ocasions anteriors, tornaran a aixecar els edificis, a reconstruir els temples i a penar per la mort de parents i amistats en els crematoris públics que tant sorprenen al visitant occidental. Tornaran a aixecar-se per continuar vivint en condicions difícils, sempre exposats -com en altres zones del món- a una nova manifestació de la devastadora força de la natura.



Vivim en un món caracteritzat pel domini cada cop més gran de la humanitat sobre la naturalesa, un domini que encarna a la vegada molts riscos. Vivim també en un món amb desigualtats extremes. Països com el Nepal gaudeixen i pateixen amb un altre tipus de relació amb la natura.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada