dimecres, 25 de gener del 2017

DENÚNCIA AL TEU VEÍ



"Benvolguts veïns i veïnes,

L'Ajuntament de Barcelona treballa per garantir que l'activitat turística sigui compatible amb un model urbà sostenible, perquè esdevingui una ciutat oberta al turisme, però amb normes de convivència clares.
(...) ... us sol·licitem que ens faciliteu informació si creieu que a la vostra finca hi ha un habitatge d'ús turístic il·legal, per fer més efectiva la tasca d'inspecció. Teniu a la vostra disposició el telèfon gratuït...".

Aquest text és un fragment de la carta que vam rebre a la nostra bústia, signada per l'Ajuntament de Barcelona, amb data 1 de setembre de 2016. L'he recordat perquè ara he llegit que s'està parlant de fer una cosa semblant amb els funcionaris: si cal, a denunciar. O sigui, estem parlant de denunciar als nostres veïns. Com a mínim, em sembla un dilema moral. Fins a quin punts els fins justifiquen els mitjans? Amb el tema de la denúncia dels comportaments d'altres persones s'han produït veritables barbaritats al llarg de la història. Quan vaig rebre la carta em vaig quedar molt sorprès i, ara, al recordar-la segueixo sense entendre que un govern municipal que es diu d'esquerres pensi que la denúncia entre ciutadans és una cosa bona. No ho entenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada