dimecres, 30 de gener del 2013

CIBERASSETJAMENT (Recull de premsa)

El Periódico
XAFARDERIES A LES XARXES SOCIALS
Ensenyament activa un protocol contra el ciberassetjament escolar davant el fenomen d'Informer i Gossip
La Generalitat calcula que el 20% dels instituts catalans ja tenen pàgines de rumors a Facebook
Divendres, 25 de gener del 2013  
EUROPA PRESS / Barcelona

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha activat aquest divendres un inèdit protocol d'actuació contra el ciberassetjament escolar al detectar-se nous casos als instituts catalans amb l'aparició les últimes setmanes de pàgines de rumors anònims Informer a la xarxa social Facebook i l'aplicació per a iPhone Gossip, on s'han detectat insults i amenaces d'alumnes.
La directora general d'Atenció a la Família i de la Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, ha apuntat que es tracta d'un treball que es ve gestant des de fa mesos i que dóna continuïtat a les recomanacions i informacions sobre prevenció i detecció del ciberassetjament que les famílies poden consultar a la web Família i Escola.
Supervisió dels menors
Així, Ruiz ha insistit en la "tasca indispensable" dels pares a l'hora de supervisar els menors perquè aquests casos es donen especialment fora de l'horari lectiu, ja que els mòbils als centres educatius han d'estar apagats.
La directora general ha explicat que el protocol, adreçat als instituts, indica els passos a seguir en cas que els centres "detectin un alumne assetjat o assetjador", avalua la gravetat del fet i com s'ha de resoldre: mitjançant el diàleg entre els alumnes implicats, o bé amb mesures cautelars, expedients disciplinaris o amb el suport terapèutic o socioeducatiu.
Alhora, l'alumne afectat rep protecció i també suport educatiu, a la vegada que es consensuen actuacions amb les famílies i s'intensifica el treball amb la classe on s'ha produït el conflicte; en cas que es tracti de fets molt greus, Ensenyament preveu recórrer a la Fiscalia de Menors si cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada