dilluns, 7 de gener del 2013

UN NOU ANY PER ENDAVANT

Hem inaugurat 2013 i ho hem fet sentit per tot arreu desitjos de que sigui un any millor que el seu predecessor, tot i que som conscients de les dificultats que s’acosten.

La vida social es nodreix de tradicions i costums a les que ens agafem per no perdre els nostres trets d’identitat, la nostra història  i allò que ens serveix per a compartir. L’entrada a un nou any està carregada de sentiments i de sensacions, que impregnen la col·lectivitat, en major o menor mesura, fins i tot encara que des de l’intel·lecte siguem conscients de certa irracionalitat en tot això.  Els sers humans som molt més que pur intel·lecte i en moments com aquests es fa evident.

Aquests dies ens desitgem un feliç any i potser sigui bo que aquest desig vagi una mica més enllà de les paraules i potser del simple convencionalisme. És evident que l’any serà per a cadascú de nosaltres millor o pitjor en funció de molts factors, bastants d’ells externs a la nostra voluntat. De totes maneres, penso que també és cert que la nostra manera de viure i d’enfrontar-nos a les situacions, així com les expectatives que tinguem, influiran en como sigui l’any per a cadascú.

És en aquest sentit que, quan comença un nou any, m’agrada recordar unes paraules de Gramsci: “hem de combinar el pessimisme de la raó amb l’optimisme de la voluntat”. Em sembla que val la pena pensar un moment en aquesta cita.

Feliç any, dins del possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada