dimarts, 14 de gener del 2014

ATUR JUVENIL A EUROPA

A finals de l'any que acabem de deixar, la Comissió Europea va presentar un informe en el que mostrava la seva preocupació per l'atur juvenil: calcula que a Europa uns 7,5 milions de joves ni treballen ni estudien (uns 3,6 milions a la zona de l'euro). La dada és preocupant per molts motius, fins i tot pel propi futur del projecte europeu.
Cal tenir en compte que només es comptabilitzen aturats fins els 25 anys i que, en aquesta franja, més de la meitat de la població no està activa i no queda reflectida en l'estadística. A més, segons dades de la mateixa Comissió, un 42% dels joves que treballen ho fan amb contractes temporals.
Si la joventut no pot tenir esperances en una vida laboral digna es creen unes expectatives socials que fan imprevisible cap on poden portar a la societat, tant més quan molts d'aquests joves han invertit molts diners en la seva formació i sovint els segueixen invertint en màsters mentre esperen que la cosa millori. No pot ser de cap manera que com a societat acceptem que això pugui durar gaire més. És injust i ens hi estem jugant molt de cara al futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada