dimarts, 23 de setembre del 2014

ELS DILEMES SOCIALS TAMBÉ A L'EDUCACIÓ

Airbnb, empresa que des d'Estats Units comercialitza allotjaments particulars com oferta turística, ha estat multada per la Generalitat de Catalunya per comercialitzar una oferta il·legal. Aquesta notícia se suma a la polèmica provocada per Uber, una firma de taxis particulars que opera també per Internet.

La col·laboració entre internautes quan es tracta d'adquirir serveis turístics i les vendes directes semblen un fenomen sense aturador que xoca amb la legalitat vigent. El tema és complex i planteja alguns dilemes. El cert és que fàcilment s'evoluciona de l'intercanvi de béns entre particulars a plataformes de comercialització entre persones.  

Es tracta d'una qüestió actual que, com el tema dels drets d'autor a Internet per exemple, suscita opinions contraposades. Al voltant d'aquests temes es plantegen les possibilitats de les tecnologies, l'ordenament social, el desenvolupament d'accions comunitàries i realitats emergents que posen d'evidència el canvi permanent a la nostra societat, amb les seves conseqüents crisis.
 
Crec que tot això s'hauria de tractar en els processos formatius. Són qüestions molt rellevants, presents en la realitat quotidiana d'educands i educandes i que requereixen de pensament profund. El debat és a la societat. Les institucions educatives no haurien de restar al marge d'allò que succeeix en l'entorn, especialment quan es tracta de qüestions que estan reconfigurant la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada