dimarts, 30 de setembre del 2014

NO N'HI HA PROU AMB L'ETIQUETA DE FACULTAT D'EDUCACIÓ

El passat 25 de setembre es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'ordre de creació de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. Ja tenim Facultat nova, resultat de la fusió de les facultats de Pedagogia i de Formació del Professorat.

La noticia ha arribat quan encara tenim alguns professors que no han signat el seu contracte el que fa que hi hagi classes que no s'estan impartint. Aquesta situació és una petita mostra del greu problema amb el que neix aquesta Facultat: el percentatge de professorat estable és molt baix i no sembla de rebut que la Facultat d'Educació s'hagi de sustentar, en gran part, amb professorat associat. Per altra part, la continuïtat d'alguns docents que han acabat el seu període de professorat lector està a l'aire. I tot això quan ja fa dies que el curs ha començat.
 
El naixement de la Facultat hauria de ser motiu de goig però quan la situació docent és tan preocupant es fa difícil estar feliços com deuríem estar-ho.  El professorat és essencial per tal que la Facultat arribi a ser un centre de qualitat docent i investigadora i aquí tenim gravíssims problemes deguts a les duríssimes restriccions en aquest capítol. Existeix la sensació generalitzada de que, en aquestes condicions, el present és difícil i el futur més que incert. Ho és per raons objectives però també per la sensació de desànim que sovint s'escampa entre el professorat. Comencem amb mal peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada