dimarts, 13 d’octubre del 2015

L'EXTREMA POBRESA AL MÓN: UN PAS ENDAVANT


Per fi una bona notícia: el Banc Mundial estima que, a finals d'aquest any, les persones que al món viuen en situació d'extrema pobresa representaran, per primera vegada, menys del 10% de la població. Dels 902 milions que es trobaven en aquesta situació l'any 2012 es passarà a 702 milions, el que significa que en tres anys 200 milions de persones han sortit de l'extrema pobresa.  Aquesta disminució s'ha produït en tots els continents. 

Tot i així, encara hi ha moltes persones que no disposen de 1,90 dòlars al dia -que és el llindar que fa servir el Banc Mundial- i si a l'Àsia la situació ha millorat força, a l'Àfrica subsahariana, tot i que les persones en extrema pobresa han disminuït poc més d'un 10%, aquestes encara representen el 32,5% dels seus habitants; una persona de cada tres, una xifra molt elevada. 

Per tant, la notícia tot i ser positiva -i a fe que ens fan falta aquest tipus de notícies- ho és menys per les dades que pel que poden significar: tal com apunta el president del Banc Mundial: "som la primera generació en la història de la humanitat que podem posar fi a la pobresa extrema".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada