dimarts, 14 de juny del 2016

CAMPAMENTS URBANS



A Barcelona hi ha nens i nenes que han nascut a aquesta ciutat o que hi són des de fa molts anys i que mai han trepitjat la platja i, encara menys, han anat a un museu. No s'han mogut del seu barri. Tampoc per l'època de vacances. Per infants com aquests i, en general, per als que formen part de famílies sense recursos suficients, l'Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb el Consorci d'Educació, ha engegat els campaments urbans per aquest proper estiu.

L'experiència, que forma part d'un pla de xoc educatiu (que contempla altres mesures), s'iniciarà en tres zones de la ciutat (amb els barris de Trinitat Nova, Bon Pastor, Baró de Viver i Besòs-Maresme) i, més endavant, s'estendrà a 18 àrees identificades com d'actuació prioritària. Els campaments urbans pretenen que els participants descobreixin la seva ciutat (amb visites que es realitzaran al matí) i que, després del dinar servit pels organitzadors, treballin en un projecte comunitari per transformar el seu entorn més proper. 

Em sembla una bona iniciativa que palesa una situació de la qual sovint no en som prou conscients i que mostra que des dels ajuntaments és possible fer política social. Seguirem l'experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada