dimarts, 7 de juny del 2016

ASSIGNACIÓ DE PRÀCTIQUES



La setmana passada vàrem acabar les classes de grau però ara estem immersos en les assignacions als estudiants de pràctiques externes. A Educació social hi ha molts tipus de centres d'àmbits diferents i tenim Pràctiques 1 i Pràctiques 2 amb aproximadament 300 estudiants. Total: una feinada plegada de múltiples casuístiques. 

Hem demanat als estudiants que facin una priorització d'àmbits on els agradaria fer les pràctiques i intentem, dins del possible, donar resposta als seus interessos. No és fàcil, perquè hi ha determinats àmbits amb molta més demanda que oferta. També hi ha errors (demanar Pràctiques 2 quan s'havia de demanar Pràctiques 1, per exemple). A això cal afegir-hi que alguns estudiants es posen molt neguitosos amb aquest procés.

Al llarg del temps, s'han provat fórmules diverses per fer l'assignació i, tot i que es va millorant, la conclusió és que facis com ho facis sempre hi haurà estudiants descontents. És el problema de qualsevol gestor: mai aconseguiràs que tothom estigui d'acord amb les teves decisions, tot i que miris de prendre-les amb la màxima transparència i sent molt coherent en l'aplicació dels criteris. Les coses s'acostumen a veure des de la perspectiva de cadascú i les perspectives són molt diverses. No m'estranya que costi tant trobar professorat disposat a coordinar pràctiques. Ho farem el millor que sapiguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada