dimecres, 7 de setembre del 2016

VACANCES DIGITALS



L’avantatge dels que ens dediquem a professions com la docència universitària és que tenim una feina molt flexible: irregular en la dedicació i amb possibilitats de treballar parcialment també des de casa, si volem. És clar que, com passa sovint en moltes facetes de la vida, aquest avantatge també es pot convertir en un inconvenient: pots estar treballant a hores intempestives i en dies que estan pensants per a desconnectar.  

 

Aquesta situació s’ha fet quotidiana gràcies a les possibilitats –i als inconvenients- que ofereixen les tecnologies digitals. És per això que és recomanable dedicar uns dies de les vacances –almenys uns dies- a fer “dieta digital” (terme d’una columna de Mayte Rius a La Vanguardia del passat 4 d’agost). La idea em sembla suggerent i té possibilitats diverses (com les dietes alimentàries): “desconnectar el mòbil (o només les dades) durant un dia i veure què passa. O deixar-lo en un calaix un parell de jornades. (...) Desactivar les notificacions i deixar el mòbil en silenci  (...). No portar el mòbil sempre a sobre”.  

 

Jo vaig desconnectar digitalment durant 8 dies, aprofitant que era a un poblet del Pirineu català. És sa i em resulta gratificant, tot i que només siguin 8 dies. De totes maneres, la idea de la “dieta digital” no estaria malament també aplicar-la durant el curs, a partir de certes hores i en alguns dels dies pensats per activitats no laborals. Ho podríem posar en el pot de les bones intencions ara que comencem un nou curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada