divendres, 24 de febrer del 2012

ALGUNS INSTITUTS ES QUEIXEN PER UNA FALTA DE RECURSOS GREU (Recull de premsa)

RETALLADES EN L'ENSENYAMENT SECUNDARI
36 instituts catalans ja no poden pagar les factures
La majoria aguanten gràcies a les aportacions de les famílies, denuncien els directors
La consellera Rigau assegura que no hi ha ajustos als centres

Dimecres, 22 de febrer del 2012
EFE / Barcelona
Un total de 36 instituts de secundària de Catalunya ja no poden pagar les factures i 99 no podran passar un altre curs amb la mateixa assignació que els fa arribar la Conselleria d'Ensenyament, ha denunciat la Junta Central de Directors de Secundària en una carta.
Aquesta junta ha fet un sondeig de la situació econòmica en què es troben 193 centres de tot Catalunya i la resposta ha estat que en 36 ja no es poden pagar les factures de funcionament, 99 encara les poden pagar però els seus directors asseguren que no podran passar un altre any amb la mateixa assignació, 55 van "justos" i només tres no tenen especials dificultats econòmiques.
(...)
Desmentiment d'Ensenyament
La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha negat que la despesa corrent per als instituts catalans hagi disminuït. "Aquest any, la despesa de funcionament dels 600 instituts de Catalunya té el mateix import que l'any passat. No hi ha hagut cap retallada, sinó una congelació", ha remarcat Rigau, que ha explicat que hi ha hagut un canvi en el sistema de pagament als centres, que ha passat de ser trimestral a mensual, "per evitar endarreriments i no perjudicar els instituts".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada