dijous, 2 de febrer del 2012

MESTRES, A TV3

El passat 31 de gener, TV3 va emetre el primer capítol de “Mestres”:

http://www.tv3.cat/videos/3928590/Ser-mestre-com-i-per-que


La nova sèrie té dues lectures diferents, segons la vegi un o una professional de l’educació o bé una altra persona. Vist el primer capítol, cal pensar que per molts mestres pot suposar un alè d’optimisme en el difícil context actual.  En el capítol emès es reflectia força bé el que significa ser mestre per a molts dels professionals, tot i que també és cert que en cap moment va aparèixer una visió molt més negativa de la professió que també és present a les aules. Els mestres necessiten sentir-se reconeguts en la seva feina i visualitzar que formen part d’un col·lectiu molt important per a la societat. No hem d’oblidar que l’escola és l’única institució –a banda de la família- per on ha de passar tota la població.


És en aquesta línia de resituar la figura del mestre i de plantejar-se el seu paper en la complexa societat actual que, a partir de la sèrie, es realitzaran debats sobre què significa avui en dia ser mestre, organitzats per la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.


Pels que no són mestres, la sèrie pot ser una bona oportunitat per acostar-se una mica més a mestres i professors, per conèixer millor com viuen la professió i per posar-se una mica en la seva pell, ni que sigui mitjançant la pantalla. El primer capítol va dedicar un apartat a aquesta visió des de fora. Es fa difícil saber si la sèrie agradarà als no mestres però la seva realització i el seu muntatge estan en la línia d’altres productes de TV3 que han tingut força èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada