dimarts, 5 de novembre del 2013

APARENCES I REALITATS ARREL D'UNA SITUACIÓ PREOCUPANT

Fa pocs dies, es va fer públic un estudi de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre l'increment d'embarassos de nenes menors de 15 anys. Durant l'any 2012 es van quedar embarassades 128 nenes de 10 a 14 anys, de les quals 99 van sol·licitar un avortament (el doble que en l'any anterior) i 29 van tenir un fill.

Aquestes dades palesen que tot i la sensació de viure en una societat hiperinformada, a l'hora de la veritat persisteixen greus problemes per falta d'assimilació d'aquesta informació o perquè no n'hi ha prou amb informació sense processos d'aprenentatge. La quantitat d'informació no garanteix l'adquisició de coneixement. De vegades passa just el contrari perquè l'allau informatiu dificulta la selecció i l'anàlisi crítica. Així mateix, la informació per si mateixa tampoc garanteix l'aprenentatge de competències socials.

Quan ens arriben dades com les de l'increment d'embarassos en nenes, hom s'adona que hi ha problemes preocupants que persisteixen tot i que pugui semblar contradictori en una societat aparentment tant informada. Hem de ser conscients d'aquestes contradiccions i cercar com anar al fons de les qüestions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada