dimarts, 4 de març del 2014

LA SETMANA D'UN PROFESSOR UNIVERSITARI (2)

Dimarts em vaig quedar tot el dia a casa. Sovint, en el campus es fa difícil avançar les tasques que exigeixen concentració donat que, a més de les classes i l'atenció als estudiants, les reunions proliferen com les flors a la primavera i no és estrany que algun que altre professor o professora tingui quelcom a comentar-te. Un dia a casa és una gran oportunitat per avançar en les tasques pendents, però no és fàcil poder-lo tenir. Tot i així, fins i tot a casa la comunicació per correu electrònic et roba una bona part de la jornada. La saturació de missatges electrònics és una de les cares fosques dels beneficis de les actuals tecnologies de la comunicació. Mentre treballava a casa, un grup d'estudiants impedia la celebració del claustre de la nostra universitat que havia de debatre sobre l'aprovació d'un nou Estatut. Sembla que s'està convertint en habitual tenir que suspendre reunions del Consell de Govern i ara del Claustre. Alguna cosa realment no funciona i els responsables son diversos.


                                Suspensió del Claustre. La Vanguardia.com, 25-2-14
 
Dimecres vaig rebre una estudiat del programa Sèneca, de mobilitat entre universitats espanyoles. Em va sol·licitar l'avaluació única de l'assignatura, en comptes de l'avaluació continuada que és l'habitual. El motiu: li és impossible evitar el solapament d'assignatures. Segons em va dir, situacions com la seva no s'havien previst quan es van fer els horaris. Com a mínim sorprèn que una estudiant de mobilitat no pugui assistir a classe.

Vaga d'estudiants contra la LOMCE i a favor de recursos per a la Universitat. Dijous vam tenir problemes per accedir al campus perquè un petit grup d'estudiants impedia el pas. De nou uns pocs estudiants impedeixen la lliure circulació a la Universitat. Sense entrar en les raons de fons del malestar, que comparteixo, crec que les formes també són importants en una societat democràtica.

Dissabte vam acompanyar el nostre fill a l'aeroport: se'n va a treballar a l'estranger. Un més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada