dilluns, 30 de novembre del 2015

GRAU DE DOCTOR




Fa uns dies vaig assistir a la defensa d'una tesi doctoral en el meu Departament. Aquest tipus d'actes són d'allò més gratificant en el context universitari. Si, a més, es tracta d'una bona investigació i la seva presentació és interessant gairebé no es pot demanar res més. Bé, sí, encara es pot aspirar a que les intervencions dels membres del tribunal també siguin de nivell i pertinents. Tot això no sempre es dóna ja que es necessita que es conjuguin molts factors. En el cas que comento, un doctorand del nostre grup de recerca i un magnífic tribunal ens van fer gaudir, en el sentit del goig intel·lectual a què es refereix Wagensberg, per a qui "no hi ha coneixement veritable sense goig".



Vam poder assistir a la presentació d'un treball rigorós, rellevant per al context on es va realitzar l'estudi i amb un rerefons d'emotivitat que ajudava a acostar-se a la realitat que s'exposava. L'estudi recollia l'opinió dels estudiants, un camp d'estudi que ja comença a donar els seus fruits però que encara té poca presència en les investigacions. La veu dels estudiants és qualificada i aporta una visió sobre la relació educativa que hauríem de tenir més present.
 
Marco, el nou doctor, avui ha passat per dir-nos que li han comunicat que li han donat el cum laude. La cirereta del pastís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada