dimarts, 3 de novembre del 2015

UN "MIR" PEL PROFESSORAT



Segons han informat recentment des del Departament d'Ensenyament i des de la direcció general d'Universitats de la Generalitat de Catalunya, els estudiants dels graus de mestre de Catalunya, per poder obtenir el títol, hauran de realitzar un període de pràctiques semblant al MIR de medicina. Aquest "MIR de professorat" durarà un any i el professorat en pràctiques cobrarà un petit sou. Després d'aquesta formació s'obtindrà el títol i es podrà entrar en la borsa d'interins i presentar-se a oposicions. 

La iniciativa respon a la preocupació per a una millor formació del professorat, com també ho fan altres iniciatives com els nous requisits que s'implantaran per accedir a les facultats de formació de Mestres. Des del 2017 qui vulgui ser admès per cursar aquesta titulació haurà de superar unes proves específiques de matemàtiques i llengua.

Des del meu punt de vista es tracta d'iniciatives interessants tot i que s'hauria d'evitar el risc de caure en mesures que tinguin molt d'imatge i potser no prioritzin altres mesures que no es veuen tant però que són cabdals, com per exemple la qualitat de la formació que s'imparteix en els graus de mestres, massa sovint amb moltes dificultats estructurals i de recursos. Els requisits d'entrada poden estar bé i el "MIR" de sortida també però entre l'entrada i la sortida hi ha el moll del procés. I per fer un bon procés no n'hi ha prou amb la bona voluntat dels docents universitaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada