dimarts, 25 d’octubre del 2016

EL CANVI TECNOLÒGIC, MÈS QUE UN CANVI EN LA TECNOLOGIA



Fa uns dies (La Vanguardia 25 setembre de 2016) vaig llegir un article de Fernando Trías de Bes titulat Internet de les coses? Tranquils! que crec que reflecteix molt gràficament què està passant amb el canvi tecnològic (una de les coses que estan passant). Reprodueixo uns fragments:

"A principis dels anys noranta, Internet va irrompre en el món (...). Les empreses van dir:"Tranquils, és com afegir un canal més de televisió. Només ens cal una pàgina web, i tot controlat ". Doncs no: va resultar que (...) la P de publicitat, tal com la vam conèixer, ha quedat completament obsoleta.

Al començament del 2000, va aparèixer el correu electrònic. A les empreses es va dir: "Tranquils, això equival a afegir un canal de distribució als que ja tenim, com quan van aparèixer els hipermercats, i tot controlat". Doncs no: la P de punt de venda i la P de preu, tal com les vam conèixer, són totalment obsoletes.

Cap al 2006 i des de llavors, apareixen les xarxes socials. Les empreses van dir: "Tranquils, Facebook són pàgines web de persones en lloc d'empreses. Només necessitem un compte de Facebook, Twitter o Instagram, i tot controlat". Doncs no: el concepte de públic objectiu, de capacitat d'atenció del client i l'estructura del mercat de comunicació, tal com els vam conèixer, són obsolets (...).

Cap al 2010, irrompen els dispositius mòbils i telèfons intel·ligents. Les empreses van dir: "Tranquils, és el mateix que un PC però més petit, només ens cal una pàgina web responsiva, i tot controlat". Doncs no: s'han evaporat més de la meitat de les calculadores, telèfons fixos, discos de música, navegadors d'automòbil, càmeres fotogràfiques i de vídeo "(...).

Passat el 2010, internet 2.0 apareix en les nostres vides. I les empreses van dir: "Tranquils, són pàgines web on la gent pot participar. Només ens cal deixar que en les nostres webs la gent pugui dir alguna cosa, i tot controlat". Doncs no: va aparèixer l'economia col·laborativa (...).

El 2016 l’internet de les coses arriba a les nostres vides" (...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada