dimecres, 18 de setembre del 2019

UN NOU ESPORT


Les activitats físiques i esportives són imprescindibles per al bon desenvolupament de la infància. Tot i això, una part de la població infantil no en fa o en fa molt poques i les nenes menys que els nens. Per altra part, en l’esport en equip la coeducació es dona molt poc perquè els equips acostumen a ser masculins o femenins. Per consideracions com les anteriors, m’ha semblat interessant una iniciativa nascuda en una escola de Sevilla el 2017 que s’ha anat estenent per Espanya i Llatinoamèrica: el RinGol, un nou esport que facilita la participació de tots tipus de nens i nenes (els equips són mixtos). 


El RingGol recull aspectes del futbol, el bàsquet, l’handbol, el voleibol i el rugbi amb unes normes que faciliten la participació de tots els practicants (per exemple: un mateix jugador no pot tocar la pilota més d’una vegada seguida, com a norma general no es pot agafar la pilota amb les dues mans...). L’objectiu del joc és marcar gol a la porteria o a una cistella. La pilota es pot tocar amb qualsevol part del cos, excepte amb el cap o els punys. El cop amb el peu ha de ser en forma de paràbola. Es pot trobar més informació a:

Per les seves normes, aquest esport obliga a un autèntic treball en equip i, a més, els nens i nenes amb mobilitat reduïda tenen una zona d’influència especial amb unes normes afavoridores. Des del punt de vista educatiu i de l’atenció a la diversitat, sembla un esport molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada