dimecres, 9 d’octubre del 2019

LA POLÈMICA AL VOLTANT DE LES VACUNES


Des de fa un temps, a Europa està caient el nivell de vacunació mentre s’ha anat desenvolupant un moviment antivacunes. Segons l’Eurobaròmetre d’abril del 2019, un 38% dels europeus manifesten que creueu que les vacunes poden provocar les malalties contra les que se suposa que han de protegir. Per altra banda, durant la primera meitat del 2019 s’han detectat a Europa 90.000 casos de xarampió més que en tot el 2018. 




La premsa es va fer ressò de la reunió, el passat 12 de setembre, de més de 400 experts en la primera cimera mundial sobre vacunació organitzada per la Unió Europea i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que van constatar que, mentre en alguns llocs del món moren persones per falta de vacunes, a Europa “hi ha persones que posen en perill la seva vida i la dels altres rebutjant-les”.

La polèmica al voltant de les vacunes enfronta percepcions diferents i l’escola no pot evitar trobar-se enmig de la controvèrsia. S’hi troba perquè, en el seu paper educador (de la infància però també, de retruc, de les famílies), la seva posició sobre aquesta qüestió té transcendència. Seria una irresponsabilitat prendre opció sense haver-se documentat el màxim possible i haver valorat acuradament com s’ha de posicionar perquè l’educació sanitària també passa pels centres escolars... i amb la salut no s’hi pot jugar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada