dimecres, 23 d’octubre del 2019

MOBILITZACIÓ A CATALUNYA


Després de recórrer 100 quilòmetres cadascuna, cinc "Marxes per a la llibertat" amb milers de persones van confluir a Barcelona el passat 18 d'octubre mentre es desenvolupava una vaga general amb diferents graus d'afectació, milers d'estudiants es manifestaven per uns carrers mentre que per altres ho feien els estibadors del port; una altra concentració obligava a tancar les visites a la Sagrada Família... A la tarda una immensa concentració va reunir més de mig milió de persones a Barcelona i molts milers a altres ciutats catalanes. Era el cinquè dia de manifestacions multitudinàries i pacífiques; també hi ha hagut alguns grups violents que han fet destrosses a les ciutats i s'han enfrontat amb la policia. Els dies següents han seguit les mobilitzacions.

Milions de catalans (i no només els independentistes) estan molt indignats per la sentència del Tribunal Suprem que el 14 d'octubre va condemnar a polítics i líders socials independentistes a penes que, en conjunt, sumen gairebé 100 anys de presó. No sé que passarà a partir d'ara però Catalunya i Espanya tenen un problema gravíssim i no sembla que hi hagi cap pont de diàleg, menys encara quan ens trobem en període pre-electoral. Avui havia d'escriure sobre això perquè aquests dies la situació que estem vivint els catalans impregna la nostra vida. Era de preveure que una sentència tan forta per a persones que no han comés cap acte de violència i la condemna per sedició provocaria un terrabastall a Catalunya. Amb la repressió, sense un diàleg que tingui en compte la complexitat de la situació, no es veu pas una perspectiva de disminució del problema; potser tot el contrari. 

PS. El passat 21 d'octubre el Claustre de la Universitat de Barcelona va aprovar el manifest que reprodueixo en l'entrada següent, per 111 vots a favor, 6 en contra i 7 en blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada