dimarts, 28 d’abril del 2020

EL DESCONFINAMENT A ITÀLIA


El passat diumenge, 26 d'abril, a l'Estat espanyol, nens i nenes de fins a 14 anys van poder sortir una estona al carrer després de mes i mig tancats a casa. Pel proper 2 de maig, s'anuncia que les persones adultes podrem sortir, soles, a caminar o a fer esport. Sense entrar aquí en valoracions de com s'està portant el tema per part del govern espanyol -que ha assumit la direcció única, sense voler delegar res a les comunitats autònomes, i, per tant, té tota la responsabilitat- el cert és que el panorama comença a pintar una mica millor, tot i que sempre amb el risc repetidament anunciat d'una recaiguda. 

Itàlia, un dels països més afectats, amb una cultura social semblant a l'espanyola i on l'epidèmia es va detectar abans que a Espanya, té previst que des del 4 de maig es puguin fer desplaçaments per a visitar a familiars molt propers (omplint un formulari explicant els motius del desplaçament); les mascaretes seran obligatòries en espaïs tancats (les recomanen pels espaïs públics però no les podran exigir per falta d'estocs); es podrà caminar i fer esport; també funerals amb un màxim de 15 persones i amb la distància de seguretat; i les empreses podran reobrir. El 18 de maig, a Itàlia, s'obriran les botigues i els museus (amb quotes d'entrada i distanciament social) i retornaran els entrenaments esportius. L'1 de juny, podran obrir bars i restaurants (amb el 50% de capacitat i dos metres de separació entre les taules) i reobriran perruqueries (amb mascaretes obligatòries pels treballadors i per la clientela). En principi, són bones expectatives. Esperem que tot vagi bé.


PS. La informació sobre el pla de desconfinament d'Itàlia l'he extret de 
https://www.youtube.com/watch?v=hcothdcEtgk&t=549s , un lloc que, de tant en tant, consulto per seguir el tema del coronavirus.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada