dimarts, 24 de maig del 2016

DAVANT LA CRISI DELS REFUGIATS



Europa està vivint una crisi alarmant: milers de refugiats es troben a les seves portes i als països limítrofs amb unes condicions que la tan esbombada cultura europea mai hauria d'haver permès. Les repercussions de la situació que s'ha desencadenat són vergonyants des del punt de vista humanitari i poden tenir conseqüències molt greus, com les recents eleccions a Àustria han posat de manifest.

L'educació de la infància i de la joventut posa les bases perquè la societat del futur es vagi construint i reconstruint en un sentit o en un altre. Però l'acció educativa també influeix en el present: directament en els seus destinataris i indirectament en les seves famílies, amistats ... S'ha dit i repetit que l'educació és una peça angular de la societat, del seu futur i del seu present.

Davant aquestes dues realitats, l'escola com a institució i cada professor i professora en particular tenim una quota de responsabilitat molt més important que la de garantir un bon nivell de matemàtiques o de geografia. Abordar a les aules el que està succeint al nostre continent i fer-ho de manera reflexiva i crítica crec que és un imperatiu moral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada