dimarts, 17 de maig del 2016

EDUCACIÓ I ELECCIONS



En el seu moment, el Partit Popular va aprovar i va posar en marxa una nova reforma del sistema educatiu, la LOMCE. Ho va fer amb una àmplia oposició, al Parlament i al sector professional de la docència. Una nova llei educativa seguia amb el model de canvis legislatius amb cada nou govern generant, una vegada més, una sensació de desassossec entre el professorat que aspira a un període d'estabilitat legislativa que li permeti fer la seva tasca amb tranquil·litat i coherència.

El moment d'incertesa política actual, amb unes noves eleccions espanyoles, amb noves correlacions de forces en moltes comunitats autònomes que ha incrementat el rebuig a la LOMCE, amb les repetides manifestacions de partits que poden accedir aviat al govern en el sentit de derogar aquesta llei ... ha sumit el món educatiu en una situació de provisionalitat molt perjudicial ja que dificulta la presa de decisions i genera molts dubtes.

La situació reflecteix la irresponsabilitat de convertir els temes educatius en pólvora per aconseguir canvis socials al servei d'un determinat dogmatisme. Després de tants anys, ja no sé si hi ha alternativa a aquesta situació tan repetida i cada vegada més exagerada. En tot cas, cal tenir-ho present ara que s'acosten unes altres eleccions ja que es fa evident que les decisions en educació estan carregades d'ideologia. Ens agradi o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada