dimecres, 9 de novembre del 2016

TRUMP



Ja coneixem els resultats de les eleccions a la presidència dels Estats Units d'Amèrica: el nou president de la primera potència del món serà una persona que s'ha mostrat populista, racista, xenòfoba i sexista. Que la dirigent de la ultradreta francesa hagi estat la primera persona a felicitar el guanyador des de fora del seu país, és simptomàtic. Ara els populistes i la ultradreta (cada dia més rellevants en diversos països), tenen un líder.

Sociòlegs i politòlegs analitzaran les causes de l'èxit de Trump però la tendència social que ha portat a aquest resultat i l'auge d'alguns partits d'extrema dreta a Europa ens ha de preocupar a tots.
Tot i que es fa difícil navegar en aquest món d'incerteses, des de l'educació no podem deixar d'analitzar el que està succeint. No ho oblidem: l'educació és una eina amb notable incidència per ajudar a configurar uns o altres tipus de societat i, en els moments que estem vivint, educar en uns o altres valors és crucial. Els valors són la base de les actituds socials. No cal perdre l'optimisme crític, encara que en moments com els actuals no sigui gens fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada